Despre Noi

Bine ați venit pe Gastronomice.ro – site-ul curioșilor care au curaj și imaginație în bucătărie.

Curajul și imaginația sunt esențiale ca să visăm și să ne punem în mișcare, dar insuficiente ca să avem succes. Ca să izbândim, ne trebuie și ajutor. Înțelepciunea populară ne învață acest lucru cât se poate de frumos prin basmele românești – eroii reușesc în aventurile lor doar cu ajutorul cuiva, de cele mai multe ori.

Ei bine, Gastronomice.ro va fi ajutorul tău în călătoria minunată prin lumea gastronomiei – cu dichis sau nu. Gastronomice.ro este mai mult decât un site cu rețete „originale”, cu rețetele „bunicii”, sau „ca la mama acasă”, ori cu recenzii de restaurante; deși, dacă vom avea ceva de recomandat, o vom face cu plăcere. Sunt suficiente, mai mult decât suficiente, resursele de pe internet cu acest tip de conținut. Iată de ce specificul Gastronomice.ro este cu totul și cu totul altul.

Mai rare, chiar complet absente, sunt însă acele site-uri care să îți arate cum să te descurci și să supraviețuiești în bucătărie; cum să faci mâncăruri absolut delicioase cu un wok, cu un ceaun de fontă, cu un tagine, sau cum să tai ceapa ca un bucătar profesionist, ori cum să dezosezi un pește. Aici intervine Gastronomice.ro.

Scopul Gastronomice.ro este să te ajute să devii mai priceput și mai încrezător în abilitățile tale de bucătar. De aceea, încercăm să publicăm cât mai multe ghiduri cu sfaturi, informații și recomandări utile despre cele mai diverse tehnici, ustensile și echipamente de gătit.

Fie că ești un începător în ale bucătăriei sau un expert, Gastronomice.ro va avea pentru tine un articol despre un echipament nou, ori despre o tehnică de gătit nouă sau originală. Nu vom ocoli nici informațiile de bază pentru cei care tocmai au descoperit frumusețea gătitului.

Oricine poate fi curios, curajos, răbdător și deschis să învețe – deci oricine poate găti.